B’ ΚΥΚΛΟΣ Υποβολής αιτήσεων εργαζομένων – ωφελούμενων στον κλάδο ΤΠΕ με 90 ώρες κατάρτισης και 450€ επίδομα.

Από την Πέμπτη 16/2/2023, οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι – εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούν να καταχωρούν ηλεκτρονικά,  την αίτηση συμμετοχής τους, για το έργο:  «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων στον κλάδο των ΤΠΕ» στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου https://www.psict.gr .

Δικαίωμα συμμετοχής στη Πράξη έχουν

 • Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται.
 • Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα καθώς και
 • Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί και είναι δικαιούχοι του επιδόματος ειδικού σκοπού.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

 • Αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής,
 • Άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ,
 • Δημόσιοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι.

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούνείναι

 1. Ανάπτυξη Λειτουργικού Συστήματος και Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας
 2. Πιστοποίηση ISO 27001, Ασφάλειας στα Πληροφοριακά Συστήματα
 3. Πράσινες Τ.Π.Ε.
 4. Νέες τεχνολογικές προκλήσεις στην ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύου

Τα προγράμματα κατάρτισης & πιστοποίησης θα υλοποιηθούν στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας. Η διάρκεια της κατάρτισης κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 90ώρες (κατά μ.ο 66 ώρες θεωρία και κατά μ.ο 24 ώρες cases studies).

Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν

 • Είτε με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκατάρτισης
 • Είτε με τη μέθοδο της συμβατικής δια ζώσης κατάρτισης στην τάξη.
 • Είτε με τη μέθοδο της μικτής κατάρτισης (Blended learning), όπου ένα μέρος των ωρών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των ωφελουμένων στην αίθουσα και οι υπόλοιπες με την μορφή της σύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Εξετάσεις Πιστοποίησης

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι καταρτισθέντες συμμετέχουν υποχρεωτικά  σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν, που διενεργούνται από διαπιστευμένους  Φορείς Πιστοποίησης Προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO /IEC 17024.

Εκπαιδευτικό επίδομα

Οι ωφελούμενοι μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συμμετοχής τους στις εξετάσεις πιστοποίησης, θα εισπράξουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων.

Η συνολική μικτή αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος χωρίς απουσίες είναι:  90 ώρες Χ 5,00 €= 450,00 €

Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά  και θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη  16/2/2023  έως και την Τετάρτη  8/3/2023 και ώρα 23:59:59, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου http://www.psict.gr, στο αντίστοιχο πεδίο.

Δικαιολογητικά συμμετοχής και διαδικασία αποστολής

Η αποστολή των δικαιολογητικών συμμετοχής γίνεται είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση katartisi.psict@gmail.com είτε εντύπως. Μπορείτε να δείτε τα Δικαιολογητικά συμμετοχής και τη διαδικασία αποστολής τους εδώ

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 10:30 π.μ.- 14:30 μ.μ. στο τηλ. 24610 34532 Αρμόδια κα Χατζηδήμου Δέσποινα-Μαρία  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση katartisi.psict@gmail.com

Διαβάστε αναλυτικά την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εδώ

Μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας εδώ

adminB’ ΚΥΚΛΟΣ Υποβολής αιτήσεων εργαζομένων – ωφελούμενων στον κλάδο ΤΠΕ με 90 ώρες κατάρτισης και 450€ επίδομα.

Σχετικά άρθρα

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για εργαζομένους με 80 ώρες κατάρτισης και 400€ επιδότηση από τoν ΠΑΣΕΛ. Αιτήσεις μέχρι 10/3/2023.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελαιουργείων (ΠΑΣΕΛ) ως Δικαιούχος του Έργου/Πράξης «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ» που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους, θα υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης που οδηγούν σε πιστοποίηση και

Νέα δέσμη Δράσεων Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ – επιχορήγηση επιχειρήσεων έως 60% για την ψηφιακή τους αναβάθμιση

Η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα. Η Δέσμη Δράσεων χωρίζεται στις τρεις παρακάτω υποδράσεις:

Ξεκίνησαν στις 13/2 οι αιτήσεις για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας νέων της ΔΥΠΑ, με επιχορήγηση 14.800 €

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 13:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *