Νέο πρόγραμμα εργαζομένων με επίδομα 450€ για 90 ώρες κατάρτισης.

Υποβολή αιτήσεων ωφελούμενων – εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, για τη συμμετοχή στην Πράξη: «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων στον κλάδο των ΤΠΕ».

Η πράξη περιλαμβάνει, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 1.060 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο απασχολούνται, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι Ωφελούμενοι εργαζόμενοι, θα επιλεγούν μέσω της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Πράξη έχουν

  • Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται.
  • Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα καθώς και
  • Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί και είναι δικαιούχοι του επιδόματος ειδικού σκοπού.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

  • Αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής,
  • Άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ,
  • Δημόσιοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι.

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούνείναι

  1. Ανάπτυξη Λειτουργικού Συστήματος και Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας
  2. Πιστοποίηση ISO 27001, Ασφάλειας στα Πληροφοριακά Συστήματα
  3. Πράσινες Τ.Π.Ε.
  4. Νέες τεχνολογικές προκλήσεις στην ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύου

Τα προγράμματα κατάρτισης & πιστοποίησης θα υλοποιηθούν στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας. Η διάρκεια της κατάρτισης κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 90 ώρες (κατά μ.ο 66 ώρες θεωρία και κατά μ.ο 24 ώρες cases studies).

Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν

  • Είτε με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκατάρτισης
  • Είτε με τη μέθοδο της συμβατικής δια ζώσης κατάρτισης στην τάξη.
  • Είτε με τη μέθοδο της μικτής κατάρτισης (Blended learning), όπου ένα μέρος των ωρών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των ωφελουμένων στην αίθουσα και οι υπόλοιπες με την μορφή της σύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Εξετάσεις Πιστοποίησης

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι καταρτισθέντες συμμετέχουν υποχρεωτικά  σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν, που διενεργούνται από διαπιστευμένους  Φορείς Πιστοποίησης Προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO /IEC 17024.

Εκπαιδευτικό επίδομα

Οι ωφελούμενοι μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συμμετοχής τους στις εξετάσεις πιστοποίησης, θα εισπράξουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων.

Η συνολική μικτή αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος χωρίς απουσίες είναι:  90 ώρες Χ 5,00 €= 450,00 €

Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά  και θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 19/11/2021 έως και την Κυριακή 12/12/2021 και ώρα 23:59:59, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου http://www.psict.gr, στο αντίστοιχο πεδίο.

Δικαιολογητικά συμμετοχής και διαδικασία αποστολής

Η αποστολή των δικαιολογητικών συμμετοχής γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε εντύπως. Μπορείτε να δείτε τα Δικαιολογητικά συμμετοχής και τη διαδικασία αποστολής τους  εδώ

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 10:30 π.μ.- 14:30 μ.μ. στο τηλ. 24610 34532 Αρμόδια κα Χατζηδήμου Δέσποινα-Μαρία  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση katartisi024@psict.gr

Διαβάστε αναλυτικά την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εδώ

adminΝέο πρόγραμμα εργαζομένων με επίδομα 450€ για 90 ώρες κατάρτισης.

Σχετικά άρθρα

Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού 250 ωρών με επίδομα 1.250€.

«Επιδοτούμενο πρόγραμμα voucher στον τομέα του τουρισμού – ανέργων και εργαζομένων». Επίδομα: έως 1.250€. Διάρκεια: 250 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Επεκτείνεται η δράση των ανέργων της ΔΥΠΑ «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες». Νέα έναρξη Μάρτιο – Απρίλιο 2024.

Η δράση περιλαμβάνει: Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας έως 200 ωρών μέσω συστήματος επιταγής κατάρτισης (Voucher). Πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ «Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση στο αντικείμενο του Ψηφιακού Μάρκετινγκ για ανέργους έως 29 ετών σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού».

Σκοπός της Πράξης είναι η βελτίωση της απασχολησιμότητας και η ένταξη στην αγορά εργασίας 1.940 νέων ανέργων έως 29 ετών, μέσα από μια σειρά από δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης.

2 σχόλια

Join the conversation
  • Ευαγγελία - 7 Δεκεμβρίου, 2021 Απαντήστε

    Καλημέρα σας, ενδιαφέρομαι για το επιδοτούμενο πρόγραμμα με τις 90 ώρες που έχετε αναρτήσει πρόσφατα. Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε??

    admin - 7 Δεκεμβρίου, 2021 Απαντήστε

    Καλημέρα σας. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για περισσότερες πληροφορίες. Επίσης υπάρχει και τηλέφωνο να επικοινωνήσετε απευθείας με την διαχειριστική αρχή του έργου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους και επιδοτείστε με 450€ για 90 ώρες κατάρτισης σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *