Επεκτείνεται η δράση των ανέργων της ΔΥΠΑ «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες». Νέα έναρξη Μάρτιο – Απρίλιο 2024.

Η δράση περιλαμβάνει:

 1. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας έως 200 ωρών μέσω συστήματος επιταγής κατάρτισης (Voucher).
 2. Πιστοποίηση δεξιοτήτων.

Εκπαιδευτικό επίδομα

Το ύψος του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι έως 1.000€ (5€/ώρα) ενώ παρέχεται και πιστοποίηση.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει:

Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Να μην έχουν παρακολουθήσει κάποιον προηγούμενο κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Αντικείμενα κατάρτισης:

Τα θεματικά αντικέιμενα θα αφορούν ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Στους καταρτιζόμενους θα παρέχεται πρόσβαση σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό του παρόχου κατάρτισης, το οποίο θα έχει συνάφεια με τις εκπαιδευτικές ενότητες του κάθε προγράμματος και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κ.λπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Δικαιολογητικά:

 • Τίτλος Σπουδών / Απολυτήριο
 • Αντίγραφο Ταυτότητας
 • Βεβαίωση Ανεργίας
 • IBAN τραπεζικού λογαριασμού με κύριο δικαιούχο τον ωφελούμενο

Επίσημος ιστότοπος πληροφόρησης: www.voucher.gov.gr

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση στη διαδικασία συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας (μόνο για ανέργους που κατοικούν στα Ιωάννινα):

adminΕπεκτείνεται η δράση των ανέργων της ΔΥΠΑ «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες». Νέα έναρξη Μάρτιο – Απρίλιο 2024.

Σχετικά άρθρα

Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού 250 ωρών με επίδομα 1.250€.

«Επιδοτούμενο πρόγραμμα voucher στον τομέα του τουρισμού – ανέργων και εργαζομένων». Επίδομα: έως 1.250€. Διάρκεια: 250 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ «Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση στο αντικείμενο του Ψηφιακού Μάρκετινγκ για ανέργους έως 29 ετών σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού».

Σκοπός της Πράξης είναι η βελτίωση της απασχολησιμότητας και η ένταξη στην αγορά εργασίας 1.940 νέων ανέργων έως 29 ετών, μέσα από μια σειρά από δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης.

2 σχόλια

Join the conversation
 • Τερέζα Μπάση - 20 Μαρτίου, 2024 Απαντήστε

  Θα μπορούσα να έχω ενημέρωση σχετικά με τα ενεργά ή προσεχή επιδοτούμενα ανέργων που αφορούν ηλικία 48ετων

  admin - 21 Μαρτίου, 2024 Απαντήστε

  Καλημέρα. Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Στο άρθρο αναφέρει τις πληροφορίες που ζητάτε. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν έχετε παρακολουθήσει σεμινάριο σε προηγούμενο κύκλο είτε ως άνεργη είτε ως εργαζόμενη.
  Εάν είσαστε απο Γιάννενα μπορούμε να συνεργαστούμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Για την υπόλοιπη Ελλάδα σας προτείνουμε να βρείτε ένα Κέντρο δια βίου μάθησης στην περιοχή σας (ΚΕΚ) και να σας βοηθήσουν στην διαδικασία της αίτησης και της κατοχύρωσης θέσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *